Financiën

Uitstel van betaling voor gemeentelijke heffingen voor ondernemers

Het college heeft besloten ondernemers uitstel van betaling te verlenen tot 31 augustus 2020. Ondernemers kunnen uitstel aanvragen via het aanvraagformulier Uitstel van betaling voor ondernemers. Zo nodig kunnen ondernemers verdere uitstel van betaling krijgen. De uitgestelde betaaltermijn geldt voor alle ondernemers met een inschrijving in de Kamer van Koophandel, die geen machtiging tot automatische incasso hebben afgegeven.
Voor ondernemers die wel een machtiging hebben afgegeven, geldt een betalingsregeling in 10 termijnen. Als dit nu tot problemen leidt, kunnen ook deze ondernemers verder uitstel van betaling aanvragen.
Meer informatie over de uitstel op de website van de gemeente Deventer.

Uitstel waterschappen

De Unie van Waterschappen, VNO-NCW en MKB-Nederland hebben zondag 22 maart 2020 bekend gemaakt dat meerdere waterschappen uitstel van betaling hanteren.
De meest voorkomende maatregelen van de waterschappen zijn:

  • Er wordt coulant omgegaan met verzoeken om uitstel van betaling. Ondernemers en zzp’ers die aangeven dat ze hun belastingaanslag als gevolg van de crisis niet op tijd kunnen betalen, krijgen bij de meeste waterschappen uitstel van betaling en hoeven de aanslag voorlopig dus niet te betalen. Het uitstel geldt voorlopig voor bepaalde tijd, meestal voor een periode van 3 tot 6 maanden vanaf nu.
  • Er worden ook soepele betalingsregelingen getroffen. De opgelegde aanslag wordt dan wel betaald, maar dat kan in een langere periode.
  • Veel waterschappen betalen facturen sneller, ruim voor de vervaldatum.
  • Daarnaast vindt al het beheer en onderhoud, de uitvoering van projecten en de voorbereiding van nieuwe projecten zoveel als mogelijk doorgang.

Uitstel van betalen aanvragen

U kunt uitstel van betaling aanvragen via deze pagina op de website van GBLT.

Download hier de onderstaande afbeelding ‘Noodpakket voor banen en economie’.

Voor welke regelingen kom ik in aanmerking?

Er zijn verschillende regelingen. Hoe zorg ik dat ik overzicht houd en waar begin ik?

Doe de KVK Corona regelingencheck en check eenvoudig zelf voor welke regelingen je in aanmerking komt.

Update 6-4-2020

Bereken hoe corona-regelingen jouw onderneming helpen

Met de slimme calculator krijg je direct inzicht in welke regelingen er voor jou gelden.