Voorwoord Wethouder Thomas Walder

“Beste ondernemer,

Restaurants, winkels en bedrijven werden vorige week hard geraakt door de plotselinge maatregelen tegen corona. Daar kwam nog een flinke slag bij, door de forse maatregelen van maandagavond. Deze zijn noodzakelijk, maar bijzonder ingrijpend.

Ik heb vorige week met bewondering gekeken hoe snel partijen in de stad zich verenigden en samen zochten naar oplossingen. Veel ondernemers pasten hun bedrijfsvoering aan.  Er was direct een website, met daarop het aanbod van winkels en restaurants in en om de Binnenstad. Ik ben onder de indruk van de innovatieve handelsgeest in Deventer! Ik vond het daarbij fijn om te merken dat inwoners gebruik maakten van het nieuwe aanbod, en daarmee helpen om de economische schade te beperken. Binnen de gemeente spannen we ons in om bedrijven en ZZP’ers waar mogelijk snel te helpen. Ik ben er trots op dat we als bedrijfsleven, ondernemers en de gemeente samen optrekken nu dat zo hard nodig is. Dat geeft mij het vertrouwen dat we deze crisis zo snel mogelijk te boven kunnen komen. Ik wens u veel veerkracht en voorspoed in deze lastige tijd.

Thomas Walder

Wethouder Economie”